Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2015. március 31., kedd

                           Spenótos tekercs sajtkrémmel

Én nem tudom ki hogy van vele, de már gyerekkoromban is szerettem a spenótot. Ez a jó szokásom megmaradt máig. A friss spenótnak párja nincs, alig várom hogy teremjen. A kis kertembe is vetek mindig néhány sort és szó szerint legelem. Csak úgy salátának, szendvicsbe nyersen eszem, hiszen a vitamintartalma így maximális. A zöld levelek rengeteg vasat, klorofillt rejtenek. Magas A és - C vitamin, magnézium és folsav  tartalma. Sorolhatnám még, de hát ez egy gasztro-blog. Maradjunk most a tekercsnél. 


Hozzávalók:

  • 15 dkg spenót
  • 5 tojás
  • 12 dkg liszt
  • 5 dkg kukoricakeményítő
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 4 dkg vaj
a töltelékhez:
  • 15 dkg spenót
  • 10 dkg piros Kaliforniai paprika
  • 30 dkg krémsajt
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • bors
Így készül:
Az összes spenótot megfonnyasztjuk a vajon. Lehűtjük, majd apróra vágjuk. A szétválasztott tojások sárgáját habosra keverjük, hozzáadjuk a spenót felét, lisztet, keményítőt, és sütőport. A fehérjéket egy csipet sóval habbá verjük és beleforgatjuk a spenótos masszába. Egy nagyobb tepsit(ami a sütőbe való) kibélelünk sütőpapírral és elsimítjuk benne a tésztát.
180 fokra előmelegített sütőben 10-12 percig sütjük. A meleg piskótát konyharuha segítségével feltekerjük, és hagyjuk kihűlni.
Elkészítjük a tölteléket. A krémsajtot kikeverjük sóval, borssal, zúzott fokhagymával, a spenót másik felével és a kockára vágott paprikával. Betöltjük a krémet a piskótába, majd feltekerjük, szorosan folpakba  csomagoljuk és két órára hűtőbe tesszük.




2 megjegyzés:

  1. Köszönöm, ez biztosan terítékre kerül idén Húsvétkor!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Éva! Örülök hogy tetszik a recept, nem fogsz csalódni benne!

      Törlés