Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2015. március 29., vasárnap

                               Húsvéti Kalácskoszorú

Készüljünk a Húsvétra. A kalács igazán méltó ünnepi sütemény. A tölteléket pedig sokféleképpen variálhatjuk. Meggy és marcipán, hm... igazán jó páros. Minek is ragozzam tovább, gyerünk dagasztani!

Hozzávalók 4 darabhoz:

  • 40 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1.75 dl tej
  • 4 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg vaj
  • 1 tojás
  • csipet só
  • 15 dkg aszalt meggy
  • 15 dkg meggylekvár
  • 15 dkg marcipánmassza
  • 2 tojássárgája
  • 2 evőkanál tej
Így készül: 
Meglangyosítunk 1 dl tejet, amiben egy kevés cukorral felfuttatjuk az élesztőt. A vajat megmelegítjük a maradék tejjel, hozzákeverjük a cukrot és vaníliás cukrot, a tojást, sót, majd az élesztős tejjel együtt a liszthez keverjük. Sima tésztát gyúrunk, és fél órára meleg helyen pihentetjük. A megkelt tésztát 8 egyenlő részre osztjuk, kinyújtjuk kb: 30 cm hosszú, 10 cm széles csíkokra. Megtöltünk 4- et a meggylekvárral és aszalt meggyel, 4- et pedig marcipánnal. Csavarjuk fel, majd fonjuk össze a párokat. Koszorúvá formázzuk őket, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. A két tojássárgáját kikeverjük a 2 kanál tejjel, és lekenjük vele a koszorúkat. 10 percig pihentetjük, és 190 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése