Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2015. február 4., szerda

                           Tejszínes-csokoládés jégkása

Csoki, tejszín, kávé együtt egy pohárban, és mindez hidegen.

Hozzávalók 4 adaghoz:

a csokoládékrémhez:

  • 2 dl habtejszín
  • 10 dkg étcsokoládé (70 %-os)
  • 1 csomag vaníliás cukor
a habhoz:

  • 1 dl habtejszín
a jégkásához:

  • 2 dl feketekávé
  • 8 dkg cukor
Így készül:
A jégkásához a forró kávéban elkeverjük a cukrot. Hagyjuk kihűlni, majd lapos fémedénybe töltjük, és fagyasztóba tesszük 1 órára. Az idő leteltével villával jól átkeverjük, és 30 percre visszatesszük a fagyasztóba; ezt a műveletet még 3-szor megismételjük.
A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk. A tejszínt felforraljuk, hozzákeverjük a vaníliás cukrot és az olvasztott csokoládét. lehűtjük, majd hűtőbe tesszük. A hideg csokoládékrémet felhabosítjuk, és poharakba töltjük. A tejszínhabból szintén kemény habot verünk, és a krémre kanalazzuk. A fagyasztóból kivett jégkását a habra halmozzuk. Azonnal tálaljuk.




1 megjegyzés:

  1. Hmm ez a desszert nagyon szexi, simán el tudnám képzelni Valentin-napi desszertként is! A Kisknálon épp Valentin-napi link party-t tartok, nincs kedved ezt a csodás receptet (vagy mást is akár) belinkelni? Nagyön örülnék neki, ha te is csatlakoznál! :)
    A részleteket itt találod: http://horsi-orsi.blogspot.com/2015/02/edes-valentin-napi-link-party_4.html

    VálaszTörlés