Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2015. február 23., hétfő

                                           Rizsfelfújt 

A mai édességhez sok mindent nem kell hozzáfűzni. Kint borús, esik és sötét van. Sok kedvem nem volt semmihez. Vágytam viszont valami édesre, ami felvidítja a napomat.
Napfényt csaltam a konyhába egy kis rizskoch-hal.


Hozzávalók egy közepes tepsihez:

  • 30 dkg rizs
  • 1,5 l tej
  • 10 dkg cukor
  • 1 vaníliarúd
  • 6 tojás 
  • 10 dkg vaj
  • 1 citrom héja
  • némi mazsola
Így készül:
A tejet felforraljuk a cukorral. Beletesszük a rizst és vanília kikapart magjait. villával kevergetve puhára főzzük.Elkeverjük benne a vajat, kihűtjük, hozzákeverjük a citrom héjat, mazsolát és a tojások sárgáját.
A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és összeforgatjuk a rizzsel. Kivajazott, zsemlemorzsával megszórt tepsibe tesszük, és 180 fokon fél óra alatt készre sütjük. 
Felmelegített lekvárral, vagy szörppel, és porcukorral tálaljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése