Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2015. január 8., csütörtök

                                     Stefánia vagdalt

A Stefánia vagdalt, egy olyan étel, amit olyankor jó készíteni, amikor vendég jön és abból is sok.Természetesen máskor is fogyaszthatjuk. Hidegen hidegtálak mellé, melegen rizs vagy burgonya körettel, esetleg egy jó salátával kínáljuk.
A vagdalt, Stefánia belga királyi hercegnőről kapta a nevét. Az elkészítési mód fő lényege, hogy valamilyen módon a főtt tojást beledolgozzuk az ételbe.

Hozzávalók:

  • 30 dkg darált marhahús
  • 30 dkg darált sertés hús
  • 2 db szikkadt zsemle
  • 4 dl tej
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  •  4+1 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 teáskanál édes-nemes pirospaprika
  • bors
  • 3 evőkanál olaj
Így készül:
A felkockázott vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük. A tejbe megáztatjuk a zsemlét, hozzákeverjük a húsokhoz, a hagymát az átnyomott fokhagymát, 1 tojást, pirospaprikát, sót és borsot is. Hozzákeverjük a zsemlemorzsát is, ami felszívja a felesleges nedvességet.
A massza 3/4 részét sütőpapírral bélelt formába tesszük. A keményre főzött, héjától megtisztított tojásokat belenyomkodjuk fektetve, majd betakarjuk a maradék húsos masszával. Olajos kézzel lesimítjuk a tetejét, majd 180 fokos sütőben 60 percig sütjük.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése