Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2015. január 3., szombat

                          Svéd gombasaláta fehérborral

Bőséges gombaszállítmány érkezett megint, az unokanővérem jóvoltából. Az év utolsó előtti napján kaptam, és ez kapóra jött. Készíthettem belőle ezt-azt szilveszterre.
Kamasz srácok jöttek bulizni hozzánk, nekik készítettem tejfölös gombapaprikást is sok más mellett. Nem maradhatott el a svéd gombasaláta sem a szilveszteri menüből. Igazán jó kísérője volt a sülteknek.

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 kg apró csiperke gomba
  • 1 db nagyobb vöröshagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 dl házi paradicsomlé
  • 2 db babérlevél
  • 1 db citrom leve és héja
  • 1,5 dl félédes fehérbor
  • bors
  • ízlés szerint cukor
Így készül:
A hagymát szálára vágjuk, szép vékonyra, amit az olajon megpárolunk. A gombát felszeleteljük szintén vékonyan és hozzáadjuk a hagymához. A citrom héját levágjuk, hozzáadjuk a gombához majd a citrom levét is. Sózzuk, borsozzuk, annyi cukrot adunk hozzá, hogy az ízek kiegyenlítődjenek.
Mikor a gombánk megpuhult, öntsük hozzá a bort és forraljuk 10 percig.
A gombasalátát hidegen tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése