Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. december 7., vasárnap

                                       Fahéjas tekercs

Nehéz dolog egy anyósnak megfelelni, még akkor is ha csak egy sütiről van szó, amit ő készít a legjobban . Hozzáteszem,ez a férjem kedvenc süteménye. Felkötöttem azt a bizonyosat és megpróbáltam a "lehetetlent".

Hozzávalók a piskótához:

  • 6 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 6 ek. olvasztott méz
  • 1 kk. őrölt kávé
  • 1 tk. őrölt fahéj
  • 12 dkg rétes liszt
  • 1 kk. szódabikarbóna
a krémhez:

  • 1 cs. vaníliás pudingpor
  • 4 dl tej
  • 15 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • magozott meggy vagy befőtt
Így készül:
Egy gáztepsit kibélelünk zsírpapírral, amit kivajazunk és lisztezünk. Muszáj ezt megtenni, mert nagyon könnyen leragad. A sütőt előmelegítjük 175 fokra.
A tojásokat szétválasszuk, majd a sárgákat habosra keverjük a cukorral,és olvasztott mézzel.
A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, fahéjjal, kávéval, majd hozzákeverjük a tojásos masszához. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, és beleforgatjuk a tésztába.
Simítsuk az előkészített tepsibe a masszát, és süssük kb. 15 percig.
Amikor kivettük a sütőből, lehúzzuk a piskótát a papírról, és ugyanezzel a papírral feltekerjük a tésztát. A tekercset betakarjuk még egy konyharuhával és hagyjuk kihűlni. A krémhez a pudingport elkeverjük csomómentesen a tejjel és megfőzzük. A puha margarint kikeverjük a porcukorral, amit jól eldolgozunk a pudinggal. A kihűlt piskótát megtöltjük a krémmel, meghintjük meggyel és feltekerjük. Fogyasztásig hűtőben pihentetjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése