Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. december 4., csütörtök

                                  Mogyorós habcsókok

Ismét  sok tojásfehérje maradt, amit újfent habcsóknak használtam fel.

Hozzávalók:

  • 4 tojásfehérje
  • 15 dkg kristálycukor
  • 2 ek. citromlé
  • 10 dkg porcukor
  • 5 dkg őrölt mogyoró
  • eperlekvár
Így készül:
A fehérjéket verjük fel kemény habbá, közben adjuk hozzá a kristálycukrot, és a citromlevet.
Végül keverjük hozzá a porcukrot, majd a mogyorót.
Töltsük a masszát habzsákba, sütőpapírral bélelt tepsibe nyomjunk 20 db teli, majd 20 db lyukas, kb: 7-8 cm átmérőjű karikát.
120 fokra előmelegített sütőben szárítsuk 120 percig a habcsókokat, és hagyjuk ott kihűlni azokat.
A teli és lyukas karikákat ragasszuk össze lekvárral.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése