Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. október 20., hétfő

                                Palacsinta sárgaborsóval,
                                 gombás csirkével töltve

Kíváncsi lennék, vajon hányan próbálták a palacsintasütésnek ezt a formáját. Aki nem, az gyorsan pótolja, mert nagyon finom. 
Önmagában is elég lenne,de töltve tökéletes fogás.

Hozzávalók:

  • 20 dkg főtt sárgaborsó
  • 20 dkg liszt
  • 3 tojás
  • tej
  • bors
  • fél dl olaj + a sütéshez
a töltelékhez:

  • 60 dkg csirkemell filé
  • 1 db lila hagyma
  • olaj
  • 2 dl sűrű paradicsomlé
  • 30 dkg konzerv szeletelt gomba
  • bors
  • kis csokor petrezselyem
Így készül:
A sárgaborsót pürésítsük, tegyük tálba és adjuk hozzá a lisztet, tojásokat,és annyi tejet hogy palacsintasűrűségű tésztát kapjunk. Sózzuk, borsozzuk és keverjük hozzá az olajat.
A szokásos módon süssük ki a palacsintákat.
A töltelékhez kevés olajon pároljuk meg a felszeletelt hagymát. Tegyük rá a vékony csíkokra vágott húst, pirítsuk meg és dobjuk rá a gombát is. Fűszerezzük, jöhet a paradicsomlé és a felaprított petrezselyem. Forraljuk össze, majd töltsük meg a palacsintákat.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése