Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. október 6., hétfő

                       Paradicsomos húsgombóc kakukkfűvel

A paradicsommal készült ételekben sosem csalódom. Legyen az tészta feltét, leves, szósz vagy egy egyszerű saláta.

Hozzávalók:

  • 50 dkg darált sertéshús
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 2 db piros csilipaprika
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • olaj a sütéshez
a szószhoz:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg hámozott konzervparadicsom
  • 6 ágacska friss kakukkfű
  • bors
  • kevés cukor
Így készül:
A darált húst keverjük össze az összes hozzávalóval, a csilit magozzuk ki és felaprítva adjuk hozzá. A petrezselymet szintén aprítsuk és úgy keverjük a masszához. Vizes kézzel formáljunk kisebb golyókat és kevés olajon pirítsuk meg minden oldalát.
A megmaradt zsiradékon a kockára vágott hagymát dinszteljük meg , adjuk hozzá a paradicsomot, a leveleire szedett kakukkfüvet, és ízesítsük. Főzzük sűrű szósszá és tálaljuk a húsgombócokkal.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése