Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. szeptember 28., vasárnap

                                    Zellerleves dióval

Javában lehet szüretelni a zellergumót, és a diót is. A két dolog együtt pedig egy kellemes harmonikus ízt alkotott.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 25 dkg zellergumó
  • 2 db nagyobb burgonya
  • 1 db tojás
  • 2 szelet kolozsvári szalonna
  • 1/2 szál póréhagyma
  • 6 dl zöldségleves alaplé v. víz
  • 5 dl főzőtejszín
  • 4 szelet toastkenyér
  • bors
  • 4 dkg dióbél
Így készül:
Kockázzuk fel a megtisztított zellergumót és burgonyát, főzzük puhára majd szűrjük le. Pürésítsük, öntsük fel az alaplével, sózzuk és borsozzuk. A tojást válasszuk szét, a sárgáját keverjük el a tejszínnel és sűrítsük be a levest. A fehérjéből verjünk habot, a kenyerek egyik felét mártsuk bele, szórjunk rá felaprított diót, és tegyük sütőbe grillfokozaton néhány percre. A szalonnát vágjuk apróra és pirítsuk meg, a fennmaradt zsiradékban  a karikákra vágott póréhagymát fonnyasszuk meg. A levest tálaljuk a kenyérrel, dióval, szalonnával és hagymával.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése