Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. szeptember 1., hétfő

                         Bolognai spagetti, padlizsánnal

Csak egy ötlet volt, amit aztán megvalósítottam. A spagetti krémesebb és izgalmasabb lett a padlizsántól, erre számítottam.

Hozzávalók:

  • 20 dkg darált sertéshús
  • 20 dkg darált marhahús
  • 1 db közepes padlizsán
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4-5 ek. olívaolaj
  • 4 dl paradicsomszósz
  • 2 db paradicsom hámozva
  • cukor
  • bors
  • bazsalikom
  • parmezán
  • 30 dkg száraz spagetti
Így készül:
A húsokat daráljuk át kétszer, vagy kérjük meg a hentest rá. Az olajon pároljuk meg a vöröshagymát, majd adjuk hozzá a húsokat, amit pirítsunk meg. Jöhet a felaprított fokhagyma és paradicsom is, közben a padlizsánt kockázzuk fel, és keverjük a húshoz azt is. Öntsük fel a paradicsomszósszal, ízesítsük és adjunk hozzá kevés bazsalikomot.
Főzzük sűrűre.
A tésztát főzzük ki fog keményre,keverjük hozzá a szószt, szórjuk meg parmezánnal és egy kis felaprított bazsalikommal.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése