Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. augusztus 25., hétfő

                         Kukoricacső leveles tésztában

A hagyományos és egyszerű ételek kedvelői közé tartozom, ugyanakkor szeretem izgalmassá tenni azokat. A főtt kukorica az egyik legfinomabb nyári csemegém, sokat is készítem, most viszont egy felturbózott változata született.

Hozzávalók:

  • 4 cső frissen főtt kukorica
  • 15 dkg pannónia sajt
  • kis csokor petrezselyem
  • kis csokor snidling
  • 1 tojás
  • bors
  • 30 dkg leveles tészta
  • 1 tojás 2 ek. tejföl
  • köménymag
Így készül:
A felaprított petrezselymet és snidlinget keverjük el a tojással, a reszelt sajttal, sóval és borssal. 
A leveles tésztát kissé nyújtsuk ki, és 4-5 centis csíkokat vágjunk belőle. a kukoricacsöveket felezzük el, forgassuk a sajtos masszába, majd tekerjük körbe a tésztacsíkokkal. Kenjük meg a tojással elkevert tejföllel, szórjuk meg köménymaggal, és 200 fokon süssük pirosra.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése