Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. július 8., kedd

                              Parmezános rántott tök

Számomra a nyár egyik nagy kedvence, a rántott tök, cukkini vagy patiszon. Bármelyik zöldség finom a ropogós panírban, de a tökfélék...
A parmezán csak fokozza az élvezeteket ebben az egyszerű, de nagyszerű fogásban.

Hozzávalók:

  • 1 db zsenge spárgatök
  • 1 tojás
  • 2 dl tej
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • 10 dkg finomra reszelt parmezán
  • 0.5 l olaj
Így készül:
A tököt pucoljuk meg, majd szeleteljük 1.5 cm széles szeletekre. A magokat vágjuk ki körben, így kapunk szép lyukas karikákat. Sózzuk jól be, és hagyjuk legalább 20 percig állni. 
A parmezánt keverjük a zsemlemorzsához, és a szokott módon panírozzuk a szeleteket.
Forró olajban süssük szép arany színűre mindkét oldalukat.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése