Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. július 2., szerda

                       Grillezett borjúrolád, vajon párolt
                                        zöldborsóval

Javában tart már a grillszezon, és szeretek a szabadban sütni, főzni. Ezek a kis roládok a zsenge idei zöldborsóval, méltó nyári ebéd vagy akár vacsora lehet.

Hozzávalók a roládhoz 4 főre:

  • 50 dkg darált borjúlapocka
  • 1 fej apróra vágott vöröshagyma
  • 2 ág friss felaprított tárkonylevél
  • 1 tojás
  • bors
a borsóhoz:

  • 50 dkg zsenge zöldborsó 5 dkg vaj
  • petrezselyem
Így készül:
Előző nap készítsük el a roládokhoz valót, hogy az ízek jól összeérjenek. A darált húshoz keverjük az összes hozzávalót, jól gyúrjuk össze. Egy éjszakára tegyük hűtőszekrénybe.
Másnap formáljunk a masszából roládokat, és grillen süssük meg azokat.
A borsót a vajon addig pároljuk, míg megpuhul, sózzuk majd szórjuk meg aprított petrezselyemmel.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése