Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. július 4., péntek

                            Bazsalikomos retekkompót

A következő recept Vrábel Krisztinától, a Dolce vita blog írójától való. Nagyon megtetszett a fotó, és kíváncsi voltam a végeredményre. Aki szereti a pikáns ízeket, annak tutira bejön.

Hozzávalók:

  • 5 csomó piros vajretek
  • 1 dl fehérborecet
  • 4 ek. méz
  • 1 ek. szárított bazsalikom
A tálaláshoz: 

  • ciabatta ( elkészítése az előző bejegyzésben )
  • krémes kecskesajt
  • frissen őrölt tarka bors
Így készül:
Tisztítsuk meg a retket, végüket vágjuk le, majd mérettől függően daraboljuk. Tegyük egy lábosba, öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Adjuk hozzá az ecetet,sót, mézet és bazsalikomot.10-15 perc főzés alatt pároljuk puhára a retkeket. Hagyjuk kihűlni, töltsük üvegbe, és fogyasztásig tegyük hűtőbe.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése