Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. június 21., szombat

                                 Krémes lencseleves

Lencse így vagy úgy, jöhet bárhogy. Személy szerint azért én mégis levesnek kedvelem legjobban.
A lencse sokkal könnyebben emészthető, mint hüvelyes társai a bab és a borsó.
Dúsítva egyéb zöldségekkel, lágyabb ízt, pürésítve kellemesebb állagot kapunk.

Hozzávalók:

  • 4 marék lencse
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 3 ek. balzsamecet
  • 3-4 db babérlevél
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg burgonya
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 2 ek. tejföl
  • bors
Így készül:
A lencsét a babérlevéllel áztassuk be 1 órára. A kockára vágott szalonnát pirítsuk meg a hagymákkal együtt. Öntsük rá az ecetet,  adjuk hozzá a leszűrt lencsét, öntsük fel vízzel, sózzuk, borsozzuk. Főzzük legalább fél órát, és adjuk hozzá a felaprított zöldségeket. Főzzük puhulásig, turmixoljuk. Tálaljuk pirítóssal, és kerti zsázsával.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése