Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. április 24., csütörtök

                          Sonkás-kapros burgonya

Húsvét utáni maradékhasznosításból készült egytálétel. Tulajdonképpen hívhatnánk épp egyfajta rakott krumplinak is, de ez a krumpli egyszerűségében különlegesebb.

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 ek. vaj
  • 3 ek. liszt
  • 20 dkg nyers sonka
  • 1/2 l húsleves-alaplé
  • 2 dl tejföl
  • 3 tojássárgája
  • 3 db főtt tojás
  • 1 csokor kapor
  • 10 dkg sajt reszelve
  • só,bors
Így készül:
A burgonyákat sós vízben, héjastul főzzük meg. Ha kihűlt hámozzuk meg, és vágjuk kockára.
3 kanál vajon az apróra vágott sonkát pirítsuk meg, dobjuk rá a szintén apróra vágott hagymát és pirítsuk tovább. Adjuk hozzá a lisztet és öntsük fel az alaplével.Ha felforrt adjuk hozzá a tejfölt,ízesítsük, jól keverjük el és a tűzről levéve keverjük hozzá a tojássárgákat.
A kapor nagy részét aprítsuk fel, és keverjük a mártáshoz. 
A burgonyát tegyük hőálló tálba a feldarabolt főtt tojással és öntsük rá a mártást. Reszeljük rá a sajtot és a maradék vajat csipegessük rá.
180 fokon süssük szép pirosra. A megmaradt kaprot szórjuk rá.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése