Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. április 26., szombat

                                    Rozsos-vajas kifli

Mikor egy igazán jó reggelivel szeretnék kedveskedni, akkor valami friss péksüteményt rittyentek, még ha korán is kell felkelni. Megéri a madarakkal kelni, jó hallani az elismerő szavakat, és persze nem olyan mint a boltban vásárolt kifli.

Hozzávalók 8 db-hoz:

  • 25 dkg finom liszt
  • 25 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
  • 2.5 dkg élesztő
  • 1.25 dl langyos víz
  • 1.25 dl langyos tej
  • 2.5 dkg olvasztott vaj
  • 2.5 dkg cukor
  • a kenéshez olvasztott vaj
Így készül:
A liszteket szitáljuk egy tálba. Kis gödröt készítsünk a közepébe, szórjuk bele a cukrot, morzsoljuk rá az élesztőt és egy kevés langyos tejjel keverjük el. Hagyjuk kelni 10 percig, adjuk hozzá az összes többi hozzávalót és jól dagasszuk ki. Kelesszük egy órát, nyújtsuk kör alakúra, és osszuk fel 8 egyenlő cikkre.



Kenjük meg olvasztott vajjal, és tekerjük fel. Tegyük sütőpapíros tepsire, és kelesszük fél órát.



180 fokra előmelegített sütőben süssük kb. 20 percig.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése