Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. április 12., szombat

                              Kukoricadara torta

Napjainkban egyre ismertebbé és kedvelté válnak újra a kukoricalisztből vagy darából készült ételek. Éttermekben is közkedvelt mint köret, főleg olasz vonatkozása miatt(polenta). Igazi térhódító a reformtáplálkozásban. Abszolút sikérmentes, így lisztérzékenyek is fogyaszthatják. Édes formájában izgalmas desszert.

Hozzávalók 4 főre:

  • 4 dl víz
  • csipet só
  • 10 dkg kukoricadara
  • 4 dkg vaj
  • 3 ek. méz
  • 2 ek. mazsola
  • fél citrom reszelt héja
  • 10 dkg vegyes bogyós gyümölcs
  • 1 ek. méz
Így készül:
Készítsünk elő 4 db folpakkal kibélelt formát. 4 dl forrásban lévő vízbe szórjuk a kukoricadarát és a sót, majd alacsony hőfokon addig főzzük, míg el nem válik az edény falától.
Vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a vajat, mézet, citromhéjat,és mazsolát. Fedjük le, hagyjuk állni 10 percig, majd töltsük a formákba.1 órára hűtőbe tesszük. A gyümölcsöt pár percig forraljuk, hozzáadjuk a mézet és tálaljuk a tortákhoz. 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése