Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. április 11., péntek

                                   Tormakrémleves

A húsvéti menübe igazán beleillő leveske. Az eredeti recept egy kicsit újragondolva az én elképzelésem szerint . Aki tartja a böjtöt, a pirított sonkát lecserélheti pl. pirított zsemlekockára.

Hozzávalók:

  • 1 üveg ecetes torma
  • 4 szem krumpli
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 4 dkg liszt
  • 4 dkg vaj
  • 2 dl tejszín
  • só,bors
  • húsos sonka
Így készül:
A vajon megpároljuk az apróra vágott hagymát,hozzáadjuk a kockára vágott krumplit,és pár percig még együtt pároljuk.Hozzáadjuk a tormát, rászórjuk a lisztet, fölöntjük vízzel, és dúsítjuk tejszínnel.
Sózzuk, borsozzuk, majd végül turmixoljuk. A sonkát felcsíkozzuk, és jó ropogósra sütjük.
Tetejére szórva tálaljuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése