Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. március 24., hétfő

                                               Pizzás csiga
                                              az én csigáim   

Amikor valami igazán finom reggelivel szeretnék kedveskedni a gyerekeimnek, akkor az egyik legjobb választás a pizzás csiga. Az egész lelke a házilag eltett sűrű paradicsomlé. Nagy hasznát veszem még ilyenkor tavasszal is, megérte a nyáron olyan sokat vesződni az eltevéssel.

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 0.6 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 8 ek. olívaolaj
  • 1 tk. cukor
  • 2 tk. só
  • 2 dl sűrű paradicsomlé, vagy sűrítmény
  • ízlés szerint: só, bors, cukor
  • 2 tk. oregáno
  • 20 dkg füstölt sonka
  • 10 dkg zöld olívabogyó
  • 20 dkg parmezán reszelve
Így készül:
Kevés tejben elkevert cukorral, futtassuk fel az élesztőt. Szitáljuk nagyobb tálba a lisztet, adjuk hozzá a meglangyosított tejet, olajat, sót és az élesztőt. Dagasszunk lágy tésztát és kelesszük duplájára.
Amíg kel a tésztánk, elkészítjük a tölteléket. A paradicsomot ízesítjük, hozzáadjuk a kockára vágott sonkát, a félbevágott bogyókat és a sajt felét. A megkelt tésztát kinyújtjuk, megfelezzük hogy kettő tekercs legyen belőle. Megtöltjük a paradicsomos töltelékkel, felcsavarjuk és két ujjnyi darabokra vágjuk.Nem baj ha folyik a paradicsom, olyan finom mikor picit odasül. Sütőpapíros lemezre rakosgatjuk, kellő távolságra, megszórjuk a maradék sajttal és 20 percet kelesztjük. 180 fokon 15-20 perc alatt készre sütjük a csigákat.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése