Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. február 11., kedd

                  Savanyú káposztával töltött palacsinta

Nem mindennapi elkészítési módja ez sem a palacsintának, sem pedig a savanyú káposztának.
A palacsinta nálam minden formában jöhet, a savanyított káposztában pedig annyi a c-vitamin, amire ilyenkor télen nagy szükségünk van. Nem utolsó szempont, kellő fűszerezéssel, nagyon finom egytálételt kapunk.



Hozzávalók 8 db-hoz:

  • 25 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • csipet só
  • csipet szerecsendió
  • 2.5 dl tej
  • olaj a sütéshez
a töltelékhez:

  • 10 dkg húsos füstölt szalonna
  • 1 db lila hagyma
  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 1 kk. őrölt kömény
  • 1 merőkanál húsleves
  • 10 dkg ementáli sajt
  • só, bors
Így készítsd el:
A hozzávalókból készíts kicsit vastagabb palacsintákat.Az apróra vágott szalonnát pirítsd meg, azon a hagymát, majd a káposztával párold 10 percig. Ha kell sózd, és add hozzá a köményt. A palacsintákat töltsd be, tekerd fel és tedd kivajazott hőálló tálba.Öntsd rá a húslevest, szórd meg a sajttal, és előmelegített sütőben süsd 10 percig.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése