Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. február 21., péntek

                                        Kukoricás kenyér   

Mindig kell egy kenyér, mindig kell egy kenyér amit kézzel dagasztok és az asztalra rakhatok.

Hozzávalók:

  • 20 dkg finom liszt
  • 25 dkg kukorica liszt
  • 1 adag kovász , vagy 2.5 dkg élesztő
  • 1 marék vegyes magvakból ( tökmag, napraforgómag )
  • 2 kk. cukor
  • 2 tk. só
  • 1 tk kukorica dara
  • 1 ek. olívaolaj
Így készítsd el:
Ha van kovászod, akkor azt kevés langyos vízzel morzsold el, hogy jó laza legyen. Ha nincs , az élesztőt futtasd fel. A liszteket szitáld egy tálba, sózd, cukrozd és keverd el a tökmaggal.
jöhet az élesztő vagy a kovász, annyi langyos vízzel, hogy jól gyúrható tésztát kapj.
Dolgozd ki, majd az olívaolajjal kend át a tésztát. Takard le és egy órát keleszd. Egy óra elteltével dagaszd át, és tedd egy kiolajozott és kukoricadarával megszórt formába. a tetejét vágd be keresztbe,olajozd le és szórd meg a darával.Keleszd még fél órát, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd fél órát.( A kovásszal készült kenyérnél legyünk türelmesek a kelesztésnél ).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése