Magát a hagyományos tócsnit is nagyon szeretem. Próbáltam már a zöldségeset is, de a céklával még nem kísérleteztem ebben a formában. Ha szeretitek a céklát a krumplival ropogósra sülve, akkor mindenképp próbáljátok ki. Finom kísérője frissensülteknek, de magában is fogyasztható.
Hozzávalók:
- 3 db nagyobb burgonya
 - 3 db cékla
 - 3 gerezd fokhagyma
 - 1/2 dl tej
 - só, bors
 - őrölt kömény
 - 2 db tojás
 - liszt
 - olaj a sütéshez
 
A céklát és a krumplit reszeld le, és sózd meg, hogy a felesleges nedvességet kiadja magából.
Jól nyomkodd ki, add hozzá a lepréselt fokhagymát, tojást, fűszereket és a tejet. Végül annyi lisztet, hogy sűrű, lágy masszát kapj. Kanálnyi mennyiséget lapíts ki a tenyered között, és forró olajban süsd ropogósra.

Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése