Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. február 23., vasárnap

                                          Céklás tócsni

Magát a hagyományos tócsnit is nagyon szeretem. Próbáltam már a  zöldségeset is, de a céklával még nem kísérleteztem ebben a formában. Ha szeretitek a céklát a krumplival ropogósra sülve, akkor mindenképp próbáljátok ki. Finom kísérője frissensülteknek, de magában is fogyasztható.

Hozzávalók:

  • 3 db nagyobb burgonya 
  • 3 db cékla
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 dl tej
  • só, bors
  • őrölt kömény
  • 2 db tojás 
  • liszt
  • olaj a sütéshez
Így készítsd el:
A céklát és a krumplit reszeld le, és sózd meg, hogy a felesleges nedvességet kiadja magából.
Jól nyomkodd ki, add hozzá a lepréselt fokhagymát, tojást, fűszereket és a tejet. Végül annyi lisztet, hogy sűrű, lágy masszát kapj. Kanálnyi mennyiséget lapíts ki a tenyered között, és forró olajban süsd ropogósra. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése