Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. január 13., hétfő

                    Savanyú nyúlleves , májgaluskával

Kislánykoromban a nagypapám, nyuszikat tartott. Régóta nem ettem nyúlhúst, de az íze mennyei még mindig.

Hozzávalók:

  • 1 db nyúl apróléka ( borda, nyak, medence csont)
  • belsőségek
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db petrezselyemgyökér
  • 1 cikk zeller
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 db babérlevél
  • 1 ág kakukkfű
  • 2 ek. 10 %-os ecet
  • só,bors
  • 1 db nyúl mája
  • 1 db tojás
  • 2 ek. búzadara
  • petrezselyem
Így készítsd el:
Az aprólékot és belsőséget tedd fel úgy 2 liter vízben főni. Habját szűrd le , tedd bele a zöldségeket és fűszereket. Ha elkészült az ecetet akkor add hozzá.
A galuskához, a májat tisztítsd meg, vagdosd apróra, keverd hozzá a búzadarát , a tojássárgáját és az apróra vágott petrezselymet. A tojásfehérjéből verj kemény habot és forgasd a masszába. Sós vízben kiskanállal szaggass galuskákat, végül add a leveshez.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése