Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. január 12., vasárnap

 Nyúl mandulás bundában, petrezselymes kifliburgonyával 

Cuki állatokat nem eszünk meg ! -Mondta a lányom , és gyorsan elszaladt egy combbal.

Hozzávalók:

  • 4 db nyúl comb
  • só,bors
  • 2 db tojás 
  • 15 dkg durvára darált mandula
  • liszt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez
  • 1 kg kifliburgonya
  • 2 ek. olaj
  • 1 csokor petrezselyem
Így készítsd el:
A megtisztított combokat, sózd , borsozd és hagyd állni 20 percig. A mandulát keverd el a zsemlemorzsával. A szokott módon panírozd be a húst és bő, forró olajban kezd el sütni, majd mérsékelt hőmérsékleten pirítsd aranybarnára.
A burgonyát héjával főzd meg sós vízben , hűtsd ki, pucold meg és karikázd föl. A forró olajon pirítsd meg, sózd és az apróra vágott petrezselyemmel szórd meg.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése