Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2013. november 25., hétfő

                    Rántott süllő ,zöldborsós burgonyapürével

A férjem nagy horgász, igazi sporthorgász. Ami azt jelenti, ha kifog egyet, kíván hármat és már vissza is engedte.
Néha azért megszán, mert kevés halat eszek meg, a kedvencem ezek közül is a süllő.

hozzávalók:

  • 1 db süllő
  • zsemlemorzsa
  • liszt 
  • tojás
  • tej
  • olaj
  • 60 dkg burgonya
  • 40 dkg zöldborsó
  • só 
  • bors
  • 10 dkg vaj
  • 1.5 dl tej
Így készítsd el:
A halat vágd szeletekre, és sózd jól be. Hagyd állni míg előkészíted a pürét.
A kocára vágott burgonyát,és a fagyasztott zöldborsót kis sóval főzd meg. Ha megfőtt szűrd le,a vajjal, tejjel turmixold le, sózd borsozd és kész.
A halat panírozd, és süsd ki forró olajban. Ne túl sokáig süsd, sovány húsú hal  , hamar kiszárad.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése