A férjem nagy horgász, igazi sporthorgász. Ami azt jelenti, ha kifog egyet, kíván hármat és már vissza is engedte.
Néha azért megszán, mert kevés halat eszek meg, a kedvencem ezek közül is a süllő.
hozzávalók:
- 1 db süllő
- só
- zsemlemorzsa
- liszt
- tojás
- tej
- olaj
- 60 dkg burgonya
- 40 dkg zöldborsó
- só
- bors
- 10 dkg vaj
- 1.5 dl tej
A halat vágd szeletekre, és sózd jól be. Hagyd állni míg előkészíted a pürét.
A kocára vágott burgonyát,és a fagyasztott zöldborsót kis sóval főzd meg. Ha megfőtt szűrd le,a vajjal, tejjel turmixold le, sózd borsozd és kész.
A halat panírozd, és süsd ki forró olajban. Ne túl sokáig süsd, sovány húsú hal , hamar kiszárad.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése