Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2016. október 3., hétfő

                                      Nektarinos csirkemell






Őszinte leszek, nem kedvelem a hús-gyümölcs variációjú ételeket. Viszont ezzel egyedül vagyok a családban, így néha készítek efféléket is.
Egyébként...külön-külön szeretem mindegyiket.
Ha már itt van az ősz, legyen barackos hús, mégpedig nektarinos.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 80 dkg csirkemellfilé
  • bors
  • olívaolaj a sütéshez
  • 6 db nektarin
  • 3 ek. barna cukor
  • 1 dl. desszert fehérbor
  • 1 narancs leve
  • 5 dkg vaj
  • néhány zsázsa levél




Így készül:
A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk. Mind két oldalát pirosra sütjük.
A nektarinokat kimagozzuk, cikkekre vágjuk.
A cukrot serpenyőben karamellizáljuk, felöntjük a borral és narancslével.
Felére forraljuk, és hozzáadjuk a vajat és nektarint. Kicsit pároljuk, hozzáadjuk a zsázsát és lezárjuk.
Tálalhatjuk rizskörettel is, de a hús a gyümölccsel tökéletes harmóniában van.

























Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése