Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2016. április 25., hétfő

                                           Spenótos börek



Végre van már zsenge spenót. Vashiányos lévén, minden formájábanan megeszem, szó szerint legelem.
Ritkán készítek böreket, pedig imádom. Hát most belehúzok, spenótos biztosan lesz ezentúl sűrűn.


Hozzávalók:

  • 8 db réteslap
  • 45 dkg friss spenót
  • 40 dkg túró
  • 15 dkg bivaly mozzarella
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 ek. olvasztott vaj
  • 1 tojás sárgája
  • 1 ek. tejföl






Így készül:
A spenótot megtisztítjuk, és kevés olajon megpároljuk. Ezután leszűrjük, és felaprítjuk kicsit.
A túrót összetörjük, hozzákeverjük a spenóthoz, jöhet a zúzott fokhagyma, a só és a bors.
A réteslapokat kettesével egymáshoz toldjuk, hogy később feltudjuk majd tekerni. Körülbelül egy méter hosszú kígyó lesz majd belőle. Megkenjük a vajjal, utána a
réteslapra kenjük a masszát, majd rátépkedjük a mozzarellát. Óvatosan feltekerjük, nem baj ha megtörik néhol, később szépen összesül majd.
Csigaformába csavarjuk, és lekenjük a tojással elkevert tejföllel.
180 fokon, 20 percig sütjük.




































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése