Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2015. október 5., hétfő

                                Fahéjas minicsigák mézzel






Mostanában nehéz napokat élek meg, ami a mindennapjaimra is rányomja bélyegét. Na de csak pozitívan! Egy kis édesség sosem árthat, főleg amikor szinte semmi időm sincs a sütésre, a fotózásról nem is beszélve.
Főztem egy jó teát, hátradőltem a fotelban, majszoltam a csigákat és néhány percre elfeledtem minden gondomat.


Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 1 csapott teáskanál szódabikarbóna
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 1/2 citrom héja
  • 3 tojás
  • 2 teáskanál fahéj
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál méz



Így készül:
A vajat habosra keverjük a cukorral. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd a lisztet, szódabikarbónát, citromhéjat és jól összegyúrjuk.
Kétfelé osztjuk a tésztát és kinyújtjuk. Megkenjük a tojások fehérjével, meghintjük a cukorral elkevert fahéjjal és feltekerjük.
Ujjnyi szeleteket vágunk és sütőlemezre rakosgatjuk a csigákat. Mindegyik csigára mézet csorgatunk, és 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése