Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2015. április 28., kedd

                        Csirkemell kapros-tejfölös bundában
                                       fokhagymás joghurttal

A rántott hús az egyik biztos résztvevője a vasárnapi asztalnak. Abban biztos vagyok, hogy számtalan verzió van az elkészítésére, de mindenkinek van egy kedvence, így nekem is.
Semmi extra, de az ízek magukért beszélnek.


Hozzávalók:

  • 1 db csirkemellfilé
  • 2 tojás
  • 2.5 dl tejföl
  • kis csokor kapor
  • 8 ek. liszt
  • 1 ek. étkezési keményítő
A mártáshoz:
  • 2.5 dl görög joghurt
  • 2 gerezd fokhagyma
a sütéshez:
  • olaj

Így készül:
A csirkemellet nagyobb darabokra csíkozzuk, és besózzuk. A tojásokat kikeverjük a tejföllel és a nagyon apróra vágott kaporral. A lisztet elkeverjük a keményítővel. A csirkemellcsíkokat először a lisztbe majd a tejfölös tojásba, majd újra a lisztbe forgatjuk, és azonnal forró olajba tesszük. mindkét oldalát arany sárgára sütjük.
A joghurtban elkeverjük az átnyomott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, a hús mellé kínáljuk.
Köretként kukoricás rizst ajánlok.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése