Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2015. február 11., szerda

                            Parmezános burgonyafasírt

Egyszerű és olcsó étel, ami egyszerűségében nagyszerű. Még aki húsimádó, az is szívesen veszi ezt a fogást. 

Hozzávalók:

  • 60 dkg megtisztított burgonya
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 20 dkg parmezán reszelve
  • 2 vőkanál olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • kis csokor petrezselyem
  • bors
  • 1 teáskanál őrölt paprika
a panírhoz:

  • liszt
  • zsemlemorzsa
a sütéshez:

  • olaj
Így készül:
A felkockázott burgonyát sós vízben puhára főzzük, majd kihűtjük. Miután kihűlt, összetörjük és hozzákeverjük a tojásokat, lisztet, zsemlemorzsát, sajtot, olajat. Hozzáadjuk a lepréselt fokhagymát, petrezselymet, pirospaprikát és sózzuk. borsozzuk.
Fasírtokat formálunk a masszából, majd egyenlő arányban összekevert liszt és zsemlemorzsa keverékébe forgatjuk. A fasírtokat bő olajban kisütjük.



1 megjegyzés: