Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2015. február 16., hétfő

                                   Kapros húsgolyó

Ez az az étel, amit gondolkodás nélkül bármikor megfőzök. Azért mert szeretem, azért mert szeretik, és mert szeretem elkészíteni. A tejföl, tejszín és a kapor a marhahússal Isteni harmóniát alkot. 

Hozzávalók 4 főre:

  • 50 dkg marhahús finomra darálva
  • 1 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 1 dl főzőtejszín
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db zsemle
  • 1 csokor kapor
  • bors
  • olaj a sütéshez
Így készül:
A húst elkeverjük a lepréselt fokhagymával, sóval és borssal, tojással, beáztatott zsemlével és a felaprított kapor 3/4-vel. Összegyúrjuk, kis golyókat formálunk a masszából, és forró olajban kisütjük azokat. Összekeverjük a tejszínt a tejföllel, megsózzuk és egy serpenyőbe öntjük. Beletesszük a húsgolyókat és 180 fokon 15 percig sütjük. A maradék kaporral megszórjuk a kész ételt.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése