Vannak ételek, ami mögé ne is gondoljunk, miből is készülhet. Mennyi tartósítószer, és mennyi valóságos hús lehet egy virsliben, párizsiban,vagy ugyan így ez máj esetében, mennyi kerülhetett a kenőmájasba, májkrémbe.
Sokkal finomabb a házilag készült pástétom, és 100%-ig tudjuk, mi kerül bele.
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemáj
- 5-6 evőkanál kacsa vagy libazsír
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 teáskanál majoránna
- 2 dl rozé habzóbor( jó lesz a sima bor is )
- 2 teáskanál dijoni mustár
- só
- bors
- 1,5 dl tejszín
Egy nagy serpenyőben a kockára vágott vöröshagymát megdinszteljük a felhevített zsíron. Hozzáadjuk a májat, és fehéredésig kevergetjük. Felöntjük a borral, hozzáadjuk a mustárt, kakukkfüvet, majoránnát, fokhagymát, sózzuk és borsozzuk. Főzzük addig, míg puha, ne keményedjen meg. Turmixoljuk, majd visszatesszük a tűzre és hozzáöntjük a tejszínt, összeforraljuk, és elkészültünk.
Hidegen és melegen egyaránt kínálhatjuk, pirítóssal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése