Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2015. január 13., kedd

                                  Csirkemájpástétom 

Vannak ételek, ami mögé ne is gondoljunk, miből is készülhet. Mennyi tartósítószer, és mennyi valóságos hús lehet egy virsliben, párizsiban,vagy ugyan így ez máj esetében, mennyi kerülhetett a kenőmájasba, májkrémbe.
Sokkal finomabb a házilag készült pástétom, és 100%-ig tudjuk, mi kerül bele.

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemáj
  • 5-6 evőkanál kacsa vagy libazsír
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 teáskanál majoránna
  • 2 dl rozé habzóbor( jó lesz a sima bor is )
  • 2 teáskanál dijoni mustár
  • só 
  • bors
  • 1,5 dl tejszín
Így készül:
Egy nagy serpenyőben a kockára vágott vöröshagymát megdinszteljük a felhevített zsíron. Hozzáadjuk a májat, és fehéredésig kevergetjük. Felöntjük a borral, hozzáadjuk a mustárt, kakukkfüvet, majoránnát, fokhagymát, sózzuk és borsozzuk. Főzzük addig, míg puha, ne keményedjen meg. Turmixoljuk, majd visszatesszük a tűzre és hozzáöntjük a tejszínt, összeforraljuk, és elkészültünk.
Hidegen és melegen egyaránt kínálhatjuk, pirítóssal.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése