Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. december 10., szerda

                              Rántott tekercs gazdagon

Ha megkérdezünk 10 magyar férfit mi a kedvenc étele, 10-ből legalább a fele rávágja: a rántott hús. A rántott húst viszont változatossá tehetjük úgy,hogy például megtöltjük ezzel-azzal. A választásom némi darált húsra és sajtra esett.

Hozzávalók 4 főre:

  • 60 dkg sertés lapocka
  • 40 dkg darált hús lapockából
  • 1 tojás
  • 2 tk. őrölt pirospaprika
  • bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db zsemle
  • 2 dl tej
  • 10 dkg eidami sajt
a panírozáshoz:

  • 2 tojás
  • 2 ek. tejföl
  • 2 dl tejszín
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez
Így készül:
Összeállítjuk a tölteléket: a darált húst összekeverjük  a tojással, paprikával, sóval, borssal, fokhagymával és a tejbe áztatott zsemlével.
A húst felszeleteljük, majd kiklopfoljuk, besózzuk. Minden szelet húsra teszünk a felszeletelt sajtból és a húsos masszából ,majd feltekerjük. 
A tojást elkeverjük a tejföllel és tejszínnel, a liszt után ebbe forgatjuk meg a húsokat,majd a zsemlemorzsában. Bő, forró olajban kisütjük a roládokat és felszeletelve tálaljuk.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése