Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. december 15., hétfő

                     Brownie marcipánnal és datolyával

Ez a süti az a süti, amit nem lehet megunni. A kisördög azért motoszkált bennem, hogy is tehetném egy kicsit különlegesebbé úgy, hogy a finom krémes állagán ne rontsak. Az alaprecepten változtattam egy kicsit.
Érdemes volt kísérleteznem, a marcipán, datolya és csoki együttese önmagáért beszélt.

Hozzávalók:

  • 19 dkg vaj
  • 14 dkg étcsokoládé
  • 5 dkg marcipánmassza
  • 3 tojás
  • 25 dkg kristálycukor
  • 11.5 dkg liszt
  • csipet só
  • 10 szem datolya
  • 4 dkg marcipánmassza
Így készül:
A csokoládét a vajjal gőz felett megolvasszuk majd a feldarabolt marcipánnal tovább kevergetjük, amíg az is felolvad. Az kimagozott apróra vágott datolyát hozzáadjuk és megvárjuk míg kihűl.
A cukrot a tojással habosra keverjük, hozzákeverjük a csokis masszát, majd a lisztet és sót.
Zsírpapírral bélelt kisebb tepsibe kanalazzuk, és a felkockázott marcipánt elszórjuk a tésztán és lenyomkodjuk.
180 fokon 25 percig sütjük.
A süteményt gyümölcssziruppal tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése