Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. szeptember 17., szerda

                                  Káposztás rakottas

Csak egy gondolat ami megvalósult, és igazán jó sült ki belőle.

Hozzávalók:

  • 80 dkg darált sertéshús
  • 1/2 kelkáposzta
  • 10 db lasagne tésztalap
  • olaj
  • 4 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 2,5 dl tejföl
  • 5 dkg vaj
  • 5 ek. liszt
  • 5 dl tej
  • bors
  • zsemlemorzsa
Így készül:
A káposztát szedjük leveleire és forró vízben főzzük 10 percig. A darált húst pirítsuk meg kevés olajon majd sózzuk, borsozzuk,és nyomjuk rá a fokhagymákat. Készítsük el a besamel mártást: A vajon futtassuk meg a lisztet, öntsük fel forró tejjel, sózzuk borsozzuk. Egy közepes jénai tálat vajazzunk ki, majd szórjuk be zsemlemorzsával. Jöhet a rétegezés. Béleljük ki a tálat káposztalevelekkel, tegyünk rá a húsból, majd kanalazzunk rá a tejfölből.
Tegyünk rá a tésztalapokból, majd a besamel mártásból. Ismételjük a folyamatot addig amíg el nem fogynak az összetevők. A tetejét szórjuk meg zsemlemorzsával, és 180 fokon süssük 30 percig.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése