Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. július 10., csütörtök

                               Barackos-túrós batyu

A történet hihetetlenül egyszerű, júliust írunk és csúfosan rossz az idő. Tehát: a sütő bekapcs, kelt tészta indul. A sárgabarackom szakaszosan érik, a lekvár befőzve, van érett és van még félérett gyümölcs is a fán. Hát az érettből most tettem a batyumba.

Hozzávalók a tésztához:

  • 50 dkg liszt
  • 6 dkg olvasztott vaj
  • 5 dkg cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 4 dl tej
  • 2 + 1 tojássárgája
A töltelékhez:

  • 50 dkg túró
  • cukor ízlés szerint
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 ek. citromlé
  • 5-6 szem sárgabarack
Így készül:
Két tojássárgáját a cukorral keverjük habosra, majd öntsünk hozzá 3 dl tejet. A maradék meglangyított tejben az élesztőt kiskanál cukorral futtassuk fel. A tojásos masszához keverjük a vajat, adjuk a liszthez a megkelt élesztővel együtt, jól dagasszuk ki, és kelesszük egy órán át. A túrót a cukorral, citromhéjjal és lével keverjük el, a barackokat cikkezzük fel. Amikor megkelt a tészta, nyújtsuk fél centi vastagságúra, és vágjunk 8x8 cm-es négyzeteket belőle. Tegyünk 1-1 ek. tölteléket a négyzetekbe, rakjunk rá 1-1 cikk barackot, majd csípjük össze az átlós oldalakat. Rakosgassuk sütőpapíros tepsire kellő távolságra, hiszen még kelni fog és kenjük le kevés vízzel elkevert tojássárgájával.Kelesszük még 15 percig, majd süssük 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig. Tálaljuk porcukorral.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése