Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. június 18., szerda

                                  Fekete-erdő trifle

A trifle, több rétegből álló desszert, ahol a rétegeket kedvünk szerint váltogathatjuk.
Egyesek szerint könnyen elkészíthető édességről van szó, de azért van közöttük olyan is, amivel bizony akad tennivaló.

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 3 dkg keserű kakópor
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 15 dkg cukor 
  • 4 dkg olvasztott vaj
  • 6 db tojás
a sziruphoz:
  • 10 dkg cukor
  • 1 ek. meggypálinka
  • 0.4 dl víz
a csokis réteghez:

  • 2 dl növényi habtejszín
  • 2 dl méz
  • 2.5 dkg keserű kakaópor
  • 2 dkg vaj
a tejszínhabréteghez:

  • 2 dl növényi habtejszín
a díszítéshez:

  • meggy
  • csokiforgács
  • meggyzselé vagy lekvár
Így készül:
A piskótához keverjük össze a lisztet és a kakaót, adjuk hozzá a szódabikarbónát is. A cukrot vejük habosra a tojásokkal. Adjuk a lisztes keverékhez az olvasztott vajjal együtt és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Süssük 170 fokon 25 percig, és hagyjuk kihűlni. A kiválasztott pohárral, amibe készül a desszert, a piskótábólszúrjunk köröket.
A sziruphoz a vizet forraljuk fel a cukorral. Amikor kihűlt, keverjük hozzá a pálinkát.
A tejszínt forraljuk fel, és keverjük hozzá a mézet, vajat, kakaót.Addig főzzük, amíg buborékozik.
Hűtsük le, és kezdődhet a rétegezés.
A pohár aljára kerüljön egy teáskanál zselé, majd egy piskótakör, locsoljuk meg sziruppal. 2 teáskanál csokoládékrém után ugyanannyi kemény habbá vert tejszín jön, és addig ismételjük, amíg a pohár megtelik. Az utolsó réteg tejszínhab legyen, és ezt díszítsük meggyel és csokoládéforgáccsal. Néhány órára tegyük hűtőbe és ezután fogyasszuk.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése