Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. március 14., péntek

                         Fokhagymás-köményes kifli

A mai nap mint sokaknál, nálunk is húsnélküli. Grízes tészta készült, sárgaborsó levessel, de kellett még valami. Így sütöttem kifliket, amihez csak egy kis vaj dukál.

Hozzávalók:

  • 70 dkg liszt
  • dupla adag kovász ( 5 dkg élesztő )
  • 5 dl tej
  • 2 tk. cukor
  • 1 tk. só
  • 2 tk. köménymag
  • 5 dkg olvasztott vaj

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. olvasztott vaj
  • víz a kenéshez
Így készül:
A hozzávalókból tésztát dagasztunk, és 1 órát kelesszük. Négy egyenlő részre osztjuk, kör formára nyújtjuk, mindegyikből 8 cikket vágunk. A cikkeket megkenjük a fokhagymás vajjal, és a szélesebb felétől felcsavarjuk. A kifliket sütőpapíros lemezre rakjuk, lekenjük vízzel, megszórjuk köménnyel és sóval. 180 fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt kisütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése