Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. március 2., vasárnap

                                  Joghurtos csirkeszárnyak 
                           medvehagymás burgonyapürével   

Végre itt van újra a medvehagyma ideje. Csupa jó dolgot lehetne róla írni, de hát ez az oldal nem erre lett kitalálva. Az íze hasonló ugyan a fokhagymáéhoz,de mégis más . Olyan friss, gyönyörű zöld színével még kívánatosabbá teszi a vele készült ételt.

Hozzávalók:

  • 60 dkg burgonya
  • 8 dkg vaj
  • 1.5 dl tej
  • 10 levél medvehagyma
  • 1 kg csirkeszárny
  • 1 doboz natúr joghurt
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só,bors
  • liszt
  • zsemlemorzsa
  • tojás
  • olaj a sütéshez
Így készül:
A burgonyát a szokott módon megfőzzük, és a tejjel, vajjal pürét készítünk belőle. Az apóra vágott medvehagymát, a még meleg püréhez keverjük.
A csirkét előző nap pácoljuk be . Sózzuk, borsozzuk, elkeverjük a joghurttal és a lepréselt fokhagymával. Tegyük hűtőbe egy éjszakára. Másnap bepanírozzuk a szárnyakat, és forró olajban kisütjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése