Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. március 11., kedd

                               Medvehagymás grissini

A család egyik kedvenc nasija a grissini . A medvehagymával ezt sem ronthatom el- gondoltam,
és a családi összejövetelen bőszen ropogtattuk is.

Hozzávalók:

  • 25 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt
  • 1.5 dl langyos víz
  • 0.8 dkg élesztő
  • 1 kk. cukor
  • 1 tk só
  • 1 ek. olívaolaj
  • 15 levél medvehagyma apróra vágva
Így készül:
A langyos vízben elkeverjük az élesztőt, cukrot, sót és az olajat. Hozzáadjuk a lisztet és a medvehagymát, majd jól összegyúrjuk. Egyforma vastagságú rudakat sodrunk, 


 

és 200 fokra előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése