Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. január 30., csütörtök

                    Tejszínes csirke óriás kapribogyóval
                                 sáfrányos rizs körettel

Az étel neve hosszúra sikeredett, az elkészítése viszont hamar megy. Hétköznapokon arra törekszem, minél egyszerűbb, gyorsan elkészíthető fogásokat tegyek az asztalra. Sokszor általam kreált ételt készítek, a mostani is ilyen.

Hozzávalók:

  • 1 db csirkemell filé
  • 1 db közepes lila hagyma
  • egy vékony szelet kolozsvári szalonna
  • 4-5 szem óriás kapri bogyó ( vagy apró )
  • 0.5 l főzőtejszín
  • só, bors
a rizshez:

  • 2 bögre rizs
  • kevés olaj
  • 1 csipet sáfrány
Így készítsd el:
A kockára vágott szalonnát pirítsd ropogósra, dobd rá a vékony szeletekre vágott hagymát, majd a csíkokra vágott húst. Pirítsd fehéredésig,sózd, borsozd majd öntsd fel tejszínnel . Végül a negyedekre vágott bogyóval főzd lassú tűzön puhulásig.
A rizst kevés olajon pirítsd üvegesre, öntsd fel dupla mennyiségű vízzel, sózd és egy csipet sáfránnyal főzd puhára.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése