Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. január 24., péntek

                       Rántott zeller tökmagköntösben
                             majonézes mártogatóval

Nem mindennapi páros a zeller és a tökmag, viszont annál izgalmasabb ízvilág. 

Hozzávalók:

  • 6 szelet zeller
  • 10 dkg őrölt tökmag
  • 1 db tojás
  • liszt
  • só, bors, szerecsendió
  • olaj a sütéshez
  • 2 ek. majonéz
  • 1 tk. tejföl
  • só, bors
Így készítsd el:
A zellerből vágj 6 db kb. 1 cm vastag szeletet, amit 10 percig főzz enyhén sós vízben.
Amikor kihűlt, vágd félbe, és fűszerezd sóval, borssal, őrölt szerecsendióval.
Panírozd a szokott módon, legvégül a zsemlemorzsa helyett, az őrölt tökmagba.
Forró olajban süsd szép pirosra.
A mártogatóhoz a majonézt, tejfölt sót, borsot keverd össze és burgonyapürével kínálhatod.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése