Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. január 18., szombat

                                       Omlós nyúlhús

Jutott még a a napokban kapott husiból, erre a receptre is. Nagyon egészséges a nyúl hús, többször kellene ennünk, pont mint halat.

Hozzávalók:

  • 50 dkg nyúl hús
  • 10 dkg zeller gumó
  • 1 db sárga répa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db babérlevél
  • 6 db szemes bors
  • 3 ek. vörösbor ecet
  • 3 dl vörösbor
  • 1 l húsleves
  • 2 ek. liszt
  • kevés olaj
Így készítsd el:
A zöldségeket kockázd fel és a fűszerekkel ,a húslevesben tedd oda 10 percig főni. Utána öntsd hozzá az ecetet és a bort. Ha kihűlt, helyezd bele a húsdarabokat és egy éjszakára tedd hűtőbe. A pácléből vedd ki a húst, szűrd le a zöldségeket. Sózd, borsozd lisztben forgasd meg , és mind két oldalát pirítsd meg az olajon. Tedd át egy tepsibe, a szaftban pirítsd át a zöldségeket is,majd adj hozzá 1 ek. lisztet, és forrald fel. Öntsd rá a páclét és forrald fel. Az elkészült mártást öntsd a tepsiben lévő húsra, és 180 fokra előmelegített sütőben, lefedve süsd 1 1/2 óráig.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése