Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. január 31., péntek

                                       Karalábé krémleves

Egy gigantikus méretű karalábéból készítettem levest, amit a szüleimnek sikerült ilyen hatalmasra növeszteni. Azt gondoltam, hogy mérete miatt majd fás lesz és használhatatlan.
Tévedtem, de tévedni emberi dolog. Azért akadt eldobni való, ez így január végén megbocsátható a gigazöldségnek.                                                                                    

Hozzávalók:

  • Kb. 60 dkg tisztított karalábé
  • 0.5 l főzőtejszín
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. liszt vagy étkezési keményítő
  • só, fehér bors
  • 2 szelet kenyér
  • olíva olaj
Így készítsd el:
A kockákra vágott karalábét főzd puhára enyhén sós vízben, és pürésítsd. Öntsd fel a tejszínnel, és ha kell sűrítsd be liszttel vagy keményítővel. Add hozzá a lepréselt fokhagymát, sózd, borsozd és forrald össze. A kenyeret vágd kockákra és kevés olajon pirítsd meg .
A levest a krutonnal tálald.


                                

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése