Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2014. január 15., szerda

                                 Hagymás baguette

Igazán ropogós  ez a baugette. Kevesen tudnak ellen állni a gőzölgő kenyér illatának. Ahogy a kés  reccsen a héja alatt, Istenem- zene füleimnek!


Hozzávalók:

  • 70 dkg búzaliszt
  • 45 ml tej
  • 5 dkg élesztő
  • 1 tk. cukor
  • 5 dkg túró
  • 2 tk. só
  • 1 fej lila hagyma
  • 1 ek. vaj
  • 1 kk. só
  • 1 kk. bors
  • 1kk. őrölt kömény
Így készítsd el:
A meleg tejben elkevert cukorral futtasd fel az élesztőt. A lisztben morzsold el a túrót, sót és a megkelt élesztővel jól dagaszd ki. Meleg helyen letakarva keleszd fél órát. Amíg a tészta kel, a hagymát kockázd apróra, és a vajon pirítsd meg. Sózd, borsozd, és kever el a köménnyel. Fél óra után dagaszd bele a tésztába, amit azután ossz 3 részre. Nyújtsd őket oválisra, és a hosszabb oldalán szivarszerűen göngyöld fel. A bagguetteket tedd zsírpapíros tepsire, tetejüket srégen vagdosd be, és keleszd még 15 percig. 200 fokra előmelegített sütőben süsd 25 percig.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése