Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2013. december 26., csütörtök

                         Kacsacomb kukorica ropogóssal és                                                           káposzta tekerccsel

Karácsony második napján évek óta ez a menü nálunk. Igazán jól harmonizálnak az ízek így együtt.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db pecsenye kacsa comb
  •  5 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • 1 db vörös káposzta
  • 1 tk. őrölt kömény
  • ízlés szerint cukor és só
  • kevés olaj
  • 2 db leveles tészta
  • 30 dkg főtt,morzsolt kukorica
  • 15 dkg kukorica pehely
  • 0.5 dl tejszín
  • só, bors
  • őrölt gyömbér
  • 3 db tojás
  • vaj a sütéshez
Így készítsd el:
A kacsa combokat vagdosd be , sózd, borsozd.  Önts alá 2 dl vizet, és dobáld rá a fokhagymákat. Tedd 160 fokos sütőbe kb. 1 órára, majd 180 fokon süsd addig míg szépen megpirul.
Kevés olajon párold meg a káposztát , fűszerezd ízlés szerint. Szobahőmérsékleten engedj fel 2 db leveles tésztát,( daraboltat) nyújtsd ki majd töltsd be káposztával. Tekerd fel mint a bejglit , kend le tojással és süsd 180 fokon 15 percig.
A kukorica ropogóshoz a pelyhet aprítógépben durvára törd össze, majd a kukoricát is.
Keverd össze a hozzávalókat, csinálj pogácsákat , lapítsd ki és felforrósított tepsiben kevés vajon mind két oldalát pirítsd meg.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése