Aranymorzsa

Legjobb receptes blogok

2013. november 28., csütörtök

                                  Marcipános koszorú

hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 1 dl tej
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 2 db tojás
  • 10 dkg margarin
  • 12 dkg cukor
  • narancs lekvár
  • kandírozott narancs
  • 25 dkg marcipán massza
Így készítsd el:
Szitáld kelesztőtálba a lisztet , a közepébe készíts mélyedést. Önts bele egy keveset a meglangyított tejből, kevés cukrot és az élesztőt. Takard le és pihentesd 15 percet. 
A margarint olvaszd fel, add hozzá a tejet , a tojásokat és a cukrot.
15 perc után az egészet keverd el a lisztel, és hagyd kelni 30 percig.
A megkelt tésztát nyújtsd 35 × 40 cm-es téglalappá, és tedd félre.
A marcipán masszát porcukros deszkán nyújtsd ki. A tésztát vékonyan kend meg a lekvárral,tedd rá a kinyújtott marcipánt szórd meg a kandírozott narancshéjjal, tekerd fel.
Sütőpapíros tepsin hajlítsd koszorú formára és ismét pihentesd 30 percet.
Kend le langyos tejjel, és tedd 170 fokos sütőbe 40-45 percre.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése